Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / co je to BARF?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 18:37
- Nahlásit

Ahoj, už několikrát jsem na tenhle termín narazila v různých tématech tady na foru, ale co to vlastně znamená a obnáší?

Kdo máte s tímto způsobem krmení zkušenosti a jaké?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 18:40
- Nahlásit

Dines
http://www.brunifid.com/vk_krmeni.htm

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 18:44 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

davidkova renata
Díky, tak třeba zrovna tohle jsem měla na mysli
Ty krmíš BARF?

Tinta76
# Zasláno: 25 Čen 2008 18:47
- Nahlásit

Tady je toho taky docela dost k počtení

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 19:43
- Nahlásit

Dines
Ty krmíš BARF?
no nevim esi přímo BARF,ale každopádně krmim masem a granule má krapet ráno aby jako neřekla,posledně mi pytel acany vydržel skoro 8 měsíců.Myslím,že je pro psa přirozená a pestrá strava daleko vhodnější a lepší než nějaký granule.Hodně lidí se vrátilo k masu poté co podlehli reklamám na grancle a nikdo nelituje.

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:21
- Nahlásit

davidkova renata
Jestli sem to dobře pochopila, tak vopravdovej barf je maso se zeleninou bez přílohy? Jinak co se granulí týče psala nedávno v Psovi ňáká veterinářka, že mají psi problémy se zubama a skusem - podkus, předkus a tak pobobně, protože je lidi cpou granulema, který se nemusí moc kousat, takže se ty čelisti nevyvíjí tak jak mají, což si myslim, že je dost zásadní věc...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:27
- Nahlásit

rendik
no já to tak nezkoumala,já přílohu teda fakt dávám minimálně,páč by neprošla dveřma,takže většinou ta zelenina.třá můžeš použít od Trope zeleninovou přílohu,sou to takový malý hnědozelený obdélníky a cvypadá to jak granulky,takže bud zaleješ vodou nebo se ti to na to maso nalepí,ale zalejt je lepší.
co se granulí týče,je to nadčasový téma,krom zubů bych eště dodala,že asi ani žaludek a trávení vůbec nebude extra namakanej,z čeho taky.Je tady toho docela dost,tak zkus pohledat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:31
- Nahlásit

rendik

asi fakt musím dávat při tom čtení pozor, jak jsem to přelítla a četla blbě, myslela jsem, že ty žuby sou špatný protože musej ty granule chroupat . jak jsem ten negranulář, tak jsem si říkala... to už na ty granule házíme ale úplně všechno, vždyť kosti taky musí pes chroupat., to by měl fšechny třeba žahnutý naholu.... tak špekuluju, špekuluju a pak mě napadlo přečíst si to pořádně . Kdybych líp použila voči, nemusela jsem si zbytečně namáhat tu osamocenou buňku v mozkovně

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:31
- Nahlásit

davidkova renata
já četla něco z toho románu co maj o barfu na baronovi, ale nehodlám to ňák hrotit - kuřecí křídla dávám bez přílohy, zbytek s rýží nebo vločkama a žádný stížnosti zatim . Akorát s tou zeleninou to teda máme všelijaký, protože třeba mrkev nestráví ani syrovou ani vařenou, syrový papriky taky ne. Ovšem zase se zodpovědně venku pase, takže jí ve výsledku asi nic nechybí

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:34
- Nahlásit

PetraK
Kdybych líp použila voči, nemusela jsem si zbytečně namáhat tu osamocenou buňku v mozkovně

tak aspoň sis to přečetla dvakrát a máš to pořádně nastudovaný... Některý ty názory mi tam ale přišly dost ujetý - jako jak máš štěněti ty zuby tlačit a cpát mezi ně tužku nebo co aby ve výsledku pes měl ideální nůžkový zámkový skus...

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:35
- Nahlásit

rendik
někdo tu psal - myslím Sijes?????? že by měla ze zeleniny převládat ta listová - pokud jsem dobře četla a pochopila to. U nás jede všechno, krom kukuřice, která , když je občas v zeleninové směsi, tak vejde a odejde ve stejném složení, ale myslím, že aspoň pročistí střeva.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:37
- Nahlásit

rendik

jako jak máš štěněti ty zuby tlačit a cpát mezi ně tužku nebo co aby ve výsledku pes měl ideální nůžkový zámkový skus

no a taky kdosi preferuje, že by se mělo štěněti dávat málo žrádla, aby nepřerostlo do jiný velikostní kategorie a taky málo vody, aby si pitím nevytáhlo žaludek a nemělo pak větší hlad, nejedlo víc a nepřerostlo do jiný velkostní kategorie......
človek je vůl a nepřestane s tím, dokud nedostane po kušně

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:39
- Nahlásit

PetraK
někdo tu psal - myslím Sijes?????? že by měla ze zeleniny převládat ta listová
něco takovýho píšu na tom baronovi...listová je v pohodě, kedlubny taky, akorát ta mrkev a papriky...občas dávám ještě spařený kopřivy, to zase někde vystudovala kámoška a taky dobrý - dokonce je sežere i když je nezamíchám do vloček an do masa. No teď máme velkou spotřebu jahod, borůvek, třešní, rybízu...

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:43
- Nahlásit

PetraK
no a taky kdosi preferuje, že by se mělo štěněti dávat málo žrádla, aby nepřerostlo do jiný velikostní kategorie a taky málo vody, aby si pitím nevytáhlo žaludek a nemělo pak větší hlad, nejedlo víc a nepřerostlo do jiný velkostní kategorie......
Tak s tou vodou to neznám... S tim žrádlem celkem jo, když sem s odvážela Florí od chovatelky, byl mi vyjmenován sáhodlouhý seznam toho, co bych jí neměla dávat, páč po tom jstojistě přeroste. V podstatě měla dostávat jen přesně odměřenou dávku granulí. Na táboře pak sice dostávala dávku granulí, ale kromě toho párky za odměnu, sýry a podobný věci (víceméně všechno to, co čem měla přerůst) a je na spodní hranici standardu...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:45
- Nahlásit

PetraK
no a taky kdosi preferuje, že by se mělo štěněti dávat málo žrádla, aby nepřerostlo do jiný velikostní kategorie a taky málo vody, aby si pitím nevytáhlo žaludek a nemělo pak větší hlad, nejedlo víc a nepřerostlo do jiný velkostní kategorie
že vám zas naroste něgde karma??!! Hele,mě už todle taky točí,tys Nyný viděla...NEUSTÁLE poslouchám na cvičáku jak je děsně tlustá,že to je vofčák a né labrador,a že čokl musí chrastit kostma a že a že a že.. naposled ted f sobotu.Sem se teda zeptala esi jí mám uvázat na 3 tejdny v lese a pak si pro ní dojít nebo jako co.Přísahám,že má ráno strouhanou syrovou mrkev a co se ti vejde do dlaně Acany a večer jeden syrovej skelet,samotnej.Pokud má hrubomletý ,je ta šiška rozetnuta na 3 díly a jeden dostane.nesnášim tlustý psy,ale oni vůbec neberou zřetel na stavbu těla,ona není skalára prostě a neudělám to z ní.Ta výcvikářka co mi to říkala je sama krev a mlíko,měla jsem nutkání se jí zeptat,proč není taky jako naše přední modelky když je to teda jen tim jídlem..

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:52
- Nahlásit

davidkova renata
že ty chodíš k nám na cvičák ? Vofčákovi mají bejt VIDĚT poslední tři žebra...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 09:55 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

rendik
že ty chodíš k nám na cvičák
vono je to asi fuk,sou fšude stejný Problém je v tom,že ona pokud jde v klusu,samosebou jí poslední tři žebra vidět jsou!!! Pokud bych měla problém je rozeznat,okamžitě jí uberu.Ale to jim nestačí,vona má prostě prdel a záda úplně rovný ne jako do jehlanu,je to dle mýho lymfatickej typ a co mám jako dělat????????????????

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:00
- Nahlásit

davidkova renata

mám radši neskalárovatýho, ale spokojenýho psa. A že Nuník jako spokojená rozhodně vypadá. Moje kamarádka, co si teď brala toho Jimíka z Bouchalky má útulkovou fenku- a kdyby se na nudle rozkrájela, tak z ní Twigi nebude - teda z tý fenky, kamarádka je hubeňour. Navíc krom normálního pohybu (koloběžka, běhání v postroji...) je to zahradní čoklice s psím kámošem potrhlým, takže jsou furt v pohybu a ona je prostě bouchalík. Pravda, trošku na tom zapracoval páníček původně-protože jí tak trochu dopřával, ale teď má Lukyna už jakou dobu jen maso a zeleninu, příloha žádná a stejně prdlačky. Prostě - jsou psi a lidi (jako třeba jáááááá ), který šlang nikdá nebudou. A to nevymetám cukrárny a držím se myslím dost na uzdě, kdybych si dala volnost budu vbrzku asimetrická - metr na výšku, šířku i délku

Ale vy se s tou karmou smějete pani, jenže vono je to pravda. Není to tak dlouho, co jsem četla povídání o jorkovi, kterýmu se granulky odměřujou, aby nepřerostl . A není v tom chudák bohužel sám, taky pudlíci a špičíčci malilinkatí nesmí být větší než menší.... Lidi jsou hovada, sami si tu lednici votevřou kdy chcou a čokl musí být na milimetr přesně velkej . Končím, nebo mě zas šlehne, už takhle mám blbou náladu, páč musim na společenskej oběd - neumím jíst (jen rukama), mám blok když mám před kolegou mluvit v angličtině a musím být v šukni a tetkon eště todle téma. Pojď si pro mě doktore Chocholoušku, pojď!

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:02
- Nahlásit

davidkova renata
co je na ní tlustýho probůh?? aby měla prdel a záda do jehlanu to bys jí musela vosekat sekyrou...

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:02
- Nahlásit

davidkova renata
co mám jako dělat

nic, mít radost, že mám čokla, co má radost ze života a je to radostnej pumprdlík, ne?

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:07
- Nahlásit

davidkova renata
je to dle mýho lymfatickej typ a co mám jako dělat????????????????
no hele, zodpovědně: udržet zvíře v takový kondici, kdy je to pro něj výkonnostně nejkomfortnější.
Přebytečnou tukovou tkáň snad poznáš, osvalený a vazbovitý zvíře taky, pokud ti do toho kecaj přátelé skalár, tak nevnímat,
protože kriteriem není hmotnost, ale kondice pro výkon.
Teď si čubu nevybavuju přesně, tuším že jsem jí jednou dvakrát viděla, ale nepřišlo mě, že by byla nějak mimořádná v rozměrech.
Pokud má široký prsa a širokou záď, a přitom dobře odsazenej hrudník, vtažený nasvalený břicho a vyznačenej pas, a když jí vemeš do ruky, cejtíš pod tlustší kůží(což je pro lymfatickej typ typický, že tam je zvýrazněný podkoží) napnutý pevný svaly po celým psu, tak nic neřeš.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:08
- Nahlásit

PetraK
ono tím odměřováním toho moc nezmění,jen zbytečně trápí psa .Velikost je prostě genetika a tu neovlivní žádné krmení.moje maminka se na stará kolena scvokla a pořídila si dva jorky ségry.Obě jsou krmeny masem co hrdlo ráčí a jedna má 2.5 kg a druhá má stěží 1.1kg.Proště genetika je holt mrcha,a proto mě stále překvapuje že mezi chovateli trpaslíku jsou stále ještě takový pitomci keří takhle trápí trpaslíky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:08
- Nahlásit

PetraK
Prostě - jsou psi a lidi (jako třeba jáááááá ), který šlang nikdá nebudou
no přesně tak!!! (na vás sem to ale nemyslela,sem vás viděla ) ale voni si to asi nějak neuvědomujou
Ale vy se s tou karmou smějete pani, jenže vono je to pravda. Není to tak dlouho, co jsem četla povídání o jorkovi, kterýmu se granulky odměřujou, aby nepřerostl
no jo,vono taghlre vznikla spousta těch moderních mini plemen Lidi sou fakt hovada!!!!!
rendik
co je na ní tlustýho probůh?? aby měla prdel a záda do jehlanu to bys jí musela vosekat sekyrou...
no je jako prase prej.Vosekávat možná ani ne,spíše jsem si měla vybrat nějakého perspetkivního skalároidního jedince a počítat mu kuličky granulí No sem blbá,no... Navíc je to přesně stejnej typ jako ta minulá a NIKDO neměl víc pohybu než ona,jako totální magor s mozkem ve tvaru tenisáku do cca 8 let(pak už kvůli nohám ne) aporotovala bez přestání celou 2 hodinovou vycházku.totéž odpoledne.Takže tim to asi taky nebé

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:10 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Sali
no dík,napsalas to celkem výstižně,mě jen se*e ta věčná jejich snaha za každou cenu nacpat každýho NO do nějakýho momentálního modního obrazce a vůbec nerespektujou genetiku a pod.
široká v hrudníku vona teda celkem je

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:14
- Nahlásit

davidkova renata
no je jako prase prej
a viděli něgdy prase? Doporučuju sehnat prase a přijít s nim na cvičák Viděla sem několik tlustejch ovčounů a Nýna teda fakt tlustá neni co můžu z tý fotky soudit...

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:21
- Nahlásit

KEISSA

že mezi chovateli trpaslíku jsou stále ještě takový pitomci keří takhle trápí trpaslíky

no bať, dyk jsem to psala - lidi jsou vůl! Pro mě je podstatný, aby byl ten tvor - fučík jestli pes, čĺověk, kůň, kočka, ptíca - spokojenej a zdravej. To jestli má místo dvou centimetrů metr a půl je mi fučík. Musí bejt spokojenej a šťastnej, pak bude i o to víc zdravej. ALE NEBUDE VÝSTAVNÍ, NEBUDE PODLE PŘEDPISŮ.

davidkova renata

No lidi furt na něco vytvářej předpisy a vzory, čím dál tím víc a kdo do nich nezapadá nejni in, je naprosto out. Kdypak asi tak vyjde nějaká celosvětová norma na to, jak maj vypadat děti????

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:27
- Nahlásit

PetraK
davidkova renatajj,a to jeste kdyby videli čudinku hajanka,tak by se asi magori vyvratili,ha,ha,jinak jsem si nyny stahla do slozky pekny fotky a nyny je akorat!

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:30
- Nahlásit

davidkova renata

jo a navíc Nyný není žádnej naháč, když jsem jí zabořila ruce do kožíšku, tak je poctivej, žádná slabota.

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:30
- Nahlásit

davidkova renata
mě jen se*e ta věčná jejich snaha za každou cenu nacpat každýho NO do nějakýho momentálního modního obrazce a vůbec nerespektujou genetiku
hlavně ti blbky nerozumí plemeni...ta skalárodní variace (úmyslně říkám variace) je jedna z mnoha typových variací plemene, a já odsobně si myslím, že to je slepá ulička,
přikláním se k vazboidním formátům starých českých vlkošedů, kompaktní svázaná zvířata s rovnejma pevnejma hřbetama a silnou kostrou, dost se mě líběj odchovy Z Blatenského zámku a další generace, třeba štěňata po Táně z Blatenskýho zámku, a po Paso Naspo, a i jejich další generace...teď za náma jezdí baba s Artemis z Dubového mýna, dcerou TáNi, a jejíma dvěma 5 měsíčníma štěňatama, a ty jsou přesně to co já preferuju, vlkošedý hranáči.

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2008 10:37
- Nahlásit

PetraK
standard plemene je jen jeden, ale výklady se různí, nicméně uniká to nejpodstatnější: že NO, stejně jako Mali, i dobrman, je předevší pracovní zvíře, a celý jeho vzhled a řekněmě i typová variace upevněná v té které linii musí především sloužit výkonu, celý vzhled je sekundární, primární je výkon, a stavba těla ho jen má v co největší míře umožnit...a na TOHLE se musí chovat a selektovat, na pracovní aplikace,
a u těchto plemen je výkon komplexní, má komponentu silovou, i vytrvalostní, i rychlostní, razance je součin rychlosti a hmotnosti, plus opravdovosti zákroku, takže nikdy nejde jen o nabušenou pitbuloidní hmotnost, nebo suchý placatý vlčí dlouhonohý vytrvalecký vzhled, když vezmu extrémy, ale hlavně o středový formát a středovou osvalenost a mohutnost, aby to zvíře bylo universál pro celý rozsah všestranného výcviku.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání